Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- سازمان فضایی ایران تصاویر ماهواره ای مربوط به آتش سوزی های گسترده که براثر ناپایداری اکوسیستمی در استرالیا رخ داده است را منتشر کرد. آتش سوزی‌های گسترده در استرالیا به علت افزایش دما، کاهش رطوبت و خشکسالی‌های طولانی مدت غیر معمول، از اوایل سپتامبر ۲۰۱۹ در ایالت‌های کوئینزلند و نیوساوت ولز شروع و تا ژانویه ۲۰۲۰ ادامه یافته است؛ به طوریکه تا کنون دهها انسان جان خود را از دست داده یا بی خانمان شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شهرهای اطراف آن از جمله سیدنی نه تنها با خطرات این آتش سوزی مواجهند بلکه هوای دود آلودی را استنشاق می‌کنند.
اگرچه در آتش سوزی سال ۲۰۱۸، بیش از ۸۰۰۰۰ هکتار از پوشش‌های گیاهی پارک ملی استرالیا در آتش سوختند اما در حال حاضر بیش از ۵.۹ میلیون هکتار از جنگل‌های استرالیا سوخته و از ۲۸ گونه ذخیره گیاهی میراث جهانی، ۱۲ گونه ذخیره گیاهی در نیوساوت ولز تحت تأثیر این آتش سوزی قرار گرفته اند. در این فصل از سال جدید نیز ۱.۹ میلیون هکتار در پارک ملی استرالیا تحت تأثیر این آتش سوزی قرار گرفته اند. تا کنون ۱۰۰ آتش سوزی در سواحل جنوب شرقی استرالیا رخ داده و حداقل ۲۰ نفر کشته شده اند.
شاخص آتش سوزی
آمار رسمی اداره هواشناسی استرالیا نشان می‌دهد که در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ترتیب سومین و چهارمین سال‌های ثبت شده در تاریخ استرالیا از لحاظ شدت داغی هوا بوده است. در اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹، این اداره گزارش داد که شاخص خطر آتش سوزی (FFDI) که از داده‌های دمای هوا، رطوبت، بارش و وزش باد استفاده می‌کند به ۹۵ درصد رسیده است.
طبقه بندی میزان خطر شاخص خطر آتش سوزی جنگل (FFDI) و شاخص آتش سوزی علفزارها (GFDI)
تاثیر عوامل جوی در بروز آتش سوزی‌ها
اداره هواشناسی استرالیا اظهار داشته که مکانیسم جوی اقیانوس هند مسبب اصلی جاری شدن سیل‌ها در آفریقا و نیز آتش سوزی‌ها در استرالیا است. پدیده دو قطبی اقیانوس هند (IOD النینوی اقیانوس هند)، هنگامی اتفاق می‌افتد که بخش غربی این اقیانوس به میزان قابل توجهی از بخش شرقی آن گرم‌تر می‌شود و فرآیند همرفت گرمای آب در سراسر اقیانوس هند شرقی رخ داده و حوضه آب گرم در نواحی غربی پدید می‌آید که باعث قوی‌تر شدن شدت بادهای شرقی نسبت به حالت معمول می‌شود که از پیامدهای آن بارش‌های سنگین در سراسر شرق آفریقا و بخش‌هایی از جنوب شرق ایران، خشکسالی شدید و آتش‌سوزی جنگلی در سراسر منطقه اندونزی، استرالیا و… خواهد بود.
به گفته دکتر اندرو واتکینز، رئیس اداره هواشناسی استرالیا، الگوی کنونی یکی از قوی‌ترین دپولاریزاسیون‌هایی است که تا کنون به ثبت رسیده است.
هواشناسان می‌گویند معمولاً این وضعیت به دلیل حرکت بادها و باران‌های موسمی به طرف جنوب، پایان می‌یابد، ولی باد موسمی امسال ۶ هفته دیرتر شروع شده است. دانشمندان هشدار داده‌اند با افزایش درجه حرارت آب سطح دریاها، الگوهای آب و هوایی مانند دوقطبی هند، ممکن است بیشتر اتفاق بیافتد و شدت آن هم افزایش یابد.
اثر تغییرات آب و هوایی بر آتش سوزی در استرالیا
در حال حاضر تغییرات آب و هوایی، کشور استرالیا را برای آتش‌سوزی مستعدتر کرده، به ویژه جنوب شرق این کشور را که از سال ۲۰۱۷ با خشکسالی درگیر بوده و میزان بارش سال به سال آن کاهش یافته است. به طورکلی داغ‌ترین فصل تابستان در انتظار استرالیا است که طبق پیش بینی اداره هواشناسی، احتمالاً دمای هوا از حد متوسط ۲۷ و نیم درجه سانتیگراد بیشتر خواهد بود، بنابراین آتش سوزی‌های خطرناک همچنان ادامه خواهد یافت که موجب افزایش نگرانی‌ها شده است.
متأسفانه هوای آلوده و ذرات معلق در هوای استرالیا به آسمان سایر کشورها نیز وارد شده از جمله به آسمان کشور شیلی در فاصله ۱۱۰۰۰ کیلومتری.
پایش ماهواره‌ای آتش سوزی گسترده در استرالیا
سازمان فضایی ایران، با استفاده از داده‌های دریافتی از ماهواره‌های سنجش از دور، تصاویر مربوط به این آتش سوزی را منتشر کرده است.
بسیاری از ماهواره‌ها از جمله ماهواره‌های ناسا و سایر آژانس‌های فضایی، این آتش سوزی هولناک را پایش کرده اند.
نقشه زیر که حاصل از تصاویر ماهواره Terra، است، بازتابش تشعشات طول موج بلند ناشی از انتشار گرمای حاصل از ابرها و سطح زمین را نشان می‌دهد.
ماهواره Aqua تصویر این آتش سوزی را که در تاریخ ۹ دسامبر ۲۰۱۹ رخ داده به تصویر کشیده است.
دود حاصل از آتش سوزی پارک‌های ملی لامینگتون و جنگل‌های بارانی گوندوانا، در تصویر ماهواره‌ای Suomi NPP دیده می‌شود.
تصویر ماهواره‌ای Suomi NPP در باند مادون قرمز از آتش سوزی‌های اخیر در نیوساوت ولز؛ دود غلیظ بر فراز دریای تاسمان در جنوب شرقی استرالیا را نشان می‌دهد.
ماهواره Terra که در سال ۱۹۹۹ به مدار زمین پرتاب شده است، همچنان زمین را پایش کرده و چگونگی تغییرات کره زمین با گذشت زمان را به تصویر می‌کشد، از جمله آتش سوری در شرق استرالیا.
تصویر زیر از داده‌های ماهواره‌ای لندست ۸ سنجنده OLI - ۲۴ جولای ۲۰۱۹ از جنوب شرق استرالیا به دست آمده است.
تصویر ماهواره‌ای لندست ۸ سنجنده OLI از همان منطقه در اول ژانویه ۲۰۲۰ از جنوب شرق استرالیا.
تصویر ماهواره‌ای Terra سنجنده مادیس (۴ ژانویه ۲۰۲۰) از دود غلیظ به رنگ قهوه‌ای روشن و ابرهای پیروومولونیمبوس با رنگ سفید که براثر همرفت و گرمای ناشی از آتش سوزی ایجاد شده اند.
هر سال میزان و شدت آتش سوزی‌ها در کره زمین به علت تغییرات آب و هوایی و دخالت‌های بشری، زیاد و زیادتر می‌شود. علاوه بر آتش سوزی پوشش‌های گیاهی به عنوان سرمایه بشری در این منطقه و تأثیر آن بر زندگی انسان‌های ساکن آنجا، حدود نیم میلیارد از حیوانات بومی که فقط در این سرزمین زندگی می کرده اند از جمله کانگروها و دو سوم کوالاها از بین رفته اند. همه در تلاشند که این آتش سوزی را خاموش کنند ولی زور انسان به خشم طبیعت نمی‌رسد و جهان با سرعت به سمت ناپایداری اکوسیستمی پیش می‌رود.
البته از ششم ژانویه بارش باران در نوار ساحلی شرقی استرالیا آغاز شده که تا حدودی از بحران موجود کم کرده ولی همچنان آسمان منطقه، دودآلود و خطرناک است. پیش بینی می‌شود، میزان بارش باران در نواحی شرق استرالیا که از بی آبی رنج می‌برد، همچنان از حد متوسط کمتر باشد.
بنابر پیش بینی اداره هواشناسی استرالیا، فصل بهار امسال یکی از ۵ بهاری خواهد بود که کمترین میزان بارندگی و خشکی هوا را تاکنون داشته است.   مهر برچسب ها: سازمان فضایی ایران ، هواشناسی استرالیا ، آتش سوزی ، پارک ملی استرالیا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان فضایی ایران هواشناسی استرالیا آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۴۵۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت احتمالی کره جنوبی در پیمان آکوس؛ محور گفت‌وگوهای دو جانبه سئول و کانبرا

به گزارش قدس آنلاین، شین وون شیک وزیر دفاع کره جنوبی در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی این اظهارات را بیان و تاکید کرد که مشارکت احتمالی کشورش در پیمان امنیتی سه‌جانبه «آکوس»، ‌متشکل از استرالیا، انگلیس و آمریکا، به صلح و ثبات منطقه کمک خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در نشست مطبوعاتی مشترکی که پس از گفتگوهای وزرا در ملبورن برگزار شد، گفت: در جلسه امروز، درباره امکان مشارکت در «ستون دوم آکوس» مذاکره کردیم.

وزیر دفاع کره جنوبی بیان کرد: ما از این‌که اعضای آکوس کره جنوبی را به عنوان شریک ستون دو در نظر گرفته‌اند، استقبال می‌کنیم. توانایی‌های علمی و فناوری کره جنوبی به صلح و ثبات در توسعه ستون دوم آکوس و صلح منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

پیمان آکوس سال ۲۰۲۱ میان واشنگتن، کانبرا و لندن، تا حدی برای تسهیل انتقال فناوری نظامی بین این سه متحد ایجاد شد. سپس یک مقام آمریکایی در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲-فروردین ۱۴۰۳) کره جنوبی و ژاپن را شرکای بالقوه پیمان آکوس برای همکاری در زمینه‌های دارای فناوری پیشرفته، معروف به ستون دوم، که محاسبات کوانتومی، هوش مصنوعی و هایپرسونیک را شامل می‌شود، معرفی کرد. این اقدام باعث جلب توجه به این پیمان امنیتی در کره جنوبی شد.

ریچارد مارلز وزیر دفاع استرالیا نیز این موضوع را بار دیگر بیان کرد و کره جنوبی را کشوری با ارزش‌های مشترک توصیف کرد که کانبرا با آن همسویی راهبردی دارد.

وی گفت: فکر می‌کنم با توسعه ستون دوم آکوس فرصت‌هایی در آینده وجود خواهد داشت.

شین وون شیک با اشاره به مشارکت متقابل دو کشور در رزمایش چندجانبه «تالیسمان سابره» و رزمایش «سپر آزادی» کره جنوبی در سال گذشته میلادی، گفت: سئول و کانبرا بر تعهد خود برای گسترش بیشتر روابط دوجانبه آینده‌محور به خصوص تقویت آموزش نظامی مشترک تاکید کردند.

وی گفت: متعهد هستیم که این رزمایش‌های مشترک را در اشکال مختلف ادامه و سطح همکاری نیروهای مسلح خود را بیش از پیش ارتقا دهیم.

به گفته وزیران دوکشور، در این نشست درباره طیف وسیعی از موضوعات مورد علاقه مشترک از گسترش همکاری در منطقه هند-آرام گرفته تا صنایع دفاعی و تلاش برای مقابله جدی با آنچه «تهدیدات نظامی رو به تحول کره شمالی» خوانده شده، گفت وگو شده است.

چو ته یول وزیر امور خارجه کره جنوبی در این نشست مطبوعاتی اظهار داشت: توافق کردیم که برای جلوگیری از دسترسی کره شمالی به منابع مالی برای توسعه غیرقانونی هسته‌ای و موشکی این کشور و خنثی کردن فعالیت‌های غیرقانونی پیونگ یانگ همکاری کنیم.

وی گفت: همتایان استرالیایی ما حمایت قاطع خود را نسبت به بهبود وضعیت حقوق بشر مردم کره شمالی و نسبت به سیاست‌های‌مان که هدف اتحاد مجدد دارند، ابراز کرده اند.

چنین گفتگویی آخرین بار دو سال گذشته یعنی در سپتامبر ۲۰۲۱ در سئول انجام شد.

استرالیا تنها کشوری است که کره جنوبی علاوه بر آمریکا با روسای دفاعی و خارجی آن به شکل منظم مذاکره می‌کند.

وزارت امور خارجه کره جنوبی نیز امروز چهارشنبه گفت که دیپلمات‌های ارشد سئول و کانبرا توافق کردند که به دنبال راه‌های ملموسی باشند که بتوانند دستورکارهای مشترک مربوط به راهبردهای منطقه هند- آرام را پیش ببرند.

چو ته یول وزیر امور خارجه کره جنوبی در گفتگوی دوجانبه با پنی وونگ همتای استرالیایی خود در ملبورن به این توافق رسید.

کره جنوبی و استرالیا برنامه‌های سیاسی خود را در زمینه منطقه هند-آرام اعلام کرده اند؛ هر دو کشور هند-آرام را منطقه راهبردی مهمی می‌دانند.

در این گفت‌وگو، چو ته یول استرالیا را کشوری خواند که «چشم اندازی راهبردی» با کره جنوبی در سطوح منطقه‌ای و بین المللی دارد و استرالیا را «شریک راهبردی جامع» دانست که کشورش در بسیاری از زمینه‌ها همکاری نزدیکی با آن داشته است.

پنی وونگ بر اهمیت هماهنگی دو کشور در زمینه چالش‌های منطقه‌ای و جهانی به عنوان کشورهایی هم‌فکر تاکید کرد.

دو طرف توافق کردند که به ارتباطات نزدیک شامل گفتگوهای سطح بالا ادامه دهند.

گفتنی است؛ ‌فایننشال تایمز فروردین ماه گزارش داد آمریکا، انگلیس و استرالیا درباره ورود اعضای جدید به پیمان امنیتی آکوس مذاکراتی را انجام خواهند داد زیرا واشنگتن خواهان حضور ژاپن به عنوان یک عامل بازدارنده علیه چین در این اتحاد است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گسترش دامنه اعتراضات دانشجویی در استرالیا
  • اعتراض و تجمع حامیان فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا
  • ببینید | تصاویری تلخ از خسارت‌های آتش‌سوزی گسترده در امامزاده ابراهیم (ع)
  • فیلم| تازه‌ترین تصاویر از خسارت‌های آتش‌سوزی گسترده روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان
  • جزییات حریق گسترده در امامزاده ابراهیم(ع) شفت
  • جزییات حریق گسترده در امامزاده ابراهیم شفت
  • از تصاویر دستگیری دانشجویان معترض به رژیم صهیونیستی در آمریکا تا تصاویر دردناک از مردم غزه
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد
  • پس از ژاپن، کره جنوبی هم خواهان پیوستن به پیمان امنیتی «آکوس» است
  • مشارکت احتمالی کره جنوبی در پیمان آکوس؛ محور گفت‌وگوهای دو جانبه سئول و کانبرا