Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@06:20:41 GMT

پیش‌بینی "توفان رعد و برق" با کمک هوش مصنوعی

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۴۸۶۲۶

پیش‌بینی 'توفان رعد و برق' با کمک هوش مصنوعی

دانشمندان رایانه آلمانی سیستمی را توسعه داده‌اند که توسط آن می‌توانند زمان دقیق توفان تندری را تشخیص دهند.

هر ساله افراد بسیاری، با وجود هشدار‌های پیشین، در توفان‌های تندری کشته شده یا آسیب می‌بینند بنابراین توسعه سیستمی برای پیش‌بینی دقیق این موضوع بسیار ضروری است.

"توفان تندری" (Thunderstorm) که با نام‌های توفان الکتریکی یا توفان رعد و برق نیز شناخته می‌شود نوعی از آب‌وهوای آشفته است که ویژگی آن، حضور آذرخش و اثر صوتی آن در جو زمین به نام تندر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توفان‌های تندری معمولاً با باران و باد شدید و گاهی با دانه‌های ریز برف یا تگرگ همراه می‌شوند و گاهی نیز بدون بارش رخ می‌دهند.

ابر‌های نسبت داده شده به توفان تندری در هواشناسی، ابر‌های "کومولونیمبوس" (Cumulonimbus) هستند.

بنابر گفته سرویس هواشناسی آلمان در اوایل ماه ژوئن، ۱۷۷ هزار رعد و برق خطرناک رخ داد که در اثر این پدیده چندین نفر نیز زخمی شدند.

در حال حاضر "سرویس ملی هواشناسی آلمان" (Germany's National Meteorological Service) با همکاری" داتچر وتردینست" (Deutscher Wetterdienst)، استاد علوم رایانه و"جنز دیتریچ" (Jens Dittrich) و "کریستین شون" (Christian Schön) دانشجوی مقطع دکترای "دانشگاه زارلند" سیستمی را توسعه دادند که توفان‌های تندری را دقیق‌تر از گذشته پیش‌بینی می‌کند. این سیستم مبتنی بر تصاویر ماهواره‌ای و هوش مصنوعی است. محققان به منظور بررسی دقیق‌تر این روش و کار بر روی این سیستم به منظور عملکرد بهتر، مبلغ ۲۷۰ هزار یورو از وزارت فدرال حمل و نقل دریافت کردند.

یکی از وظایف اصلی سرویس هواشناسی این است که وقوع شرایط آب و هوایی خطرناک را هشدار دهد و شرایط آب و هوایی خطرناک شامل توفان‌های تندری هستند که اغلب با باد، گرد و غبار و بارندگی شدید همراه است.

طی این مطالعه "داتچر وتردینست" (Deutscher Wetterdienst) سیستمی به نام "نوکست میکس" (NowcastMIX) برای پیش‌بینی این موضوع توسعه دادند.

سیستم مذکور هر پنج دقیقه یک بار چندین سیستم سنجش از دور و شبکه‌های نظارتی را کنترل می‌کند و دو ساعت زودتر وقو ع. توفان‌های تندری، باران‌های سنگین و بارش برف را هشدار می‌دهد.

به منظور پیش‌بینی دقیق توفان تندری سیستم مذکور علاوه بر تصاویر ماهواره‌ای و هوش مصنوعی از روش همرفت یا کانوکشن نیز استفاده می‌کند.

هم‌رَفت (Convection) یا کانوکشن به انتقال گرما توسط حرکت توده مولکول‌ها در سیالات، از قبیل: گاز‌ها و مایعات، گفته می‌شود. همرفت شامل زیر-مکانیزم‌هایی از قبیل: ادوکشن (انتقال گرمای جهت‌دار توسط توده مولکول‌ها) و دیفیوژن (انتقال گرما یا مولکولی بدون جهت از یک نقطه متمرکز به نقاط دارای غلظت کمتر) است.

دیتریچ در انتها افزود: این سیستم با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و هوش مصنوعی می‌تواند با دقت ۹۶ درصد وقوع این پدیده را زودتر اعلام کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری هوش مصنوعی رعدو برق توفان تندری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۸۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در قم

سعید اسماعیلی ،کارشناس اداره کل هواشناسی قم گفت: پیش بینی می‌کنیم عصر امروز شاهد رگبار باران، رعد و برق و افزایش سرعت وزش باد در بیشتر مناطق استان قم باشیم.

 وی افزود: فردا هم آسمان صاف تا قسمتی ابری در بعدازظهر همراه با وزش باد شدید خواهد بود.

اسماعیلی گفت: پیش بینی می‌کنیم عصر فردا سرعت وزش باد در مناطق مرتفع به ۷۵ کیلومتر در ساعت برسد. 

کارشناس اداره کل هواشناسی استان افزود: از لحاظ دمایی، تغییرات چندانی نخواهیم داشت و صبح‌ها شاهد افزایش دما خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ثبت بیشترین بارش باران در ایستگاه در روستای انجیره آبدانان
  • پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در قم
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • پیش‌بینی‌های ناامیدکننده فروش آیفون در چین
  • چرا ارتش‌ها نمی‌توانند به هوش مصنوعی اعتماد کند؟
  • چرا ارتش‌ها نمی‌تواند به هوش مصنوعی اعتماد کند؟
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • پیش‌بینی دقیق و باورنکردنی دنیل استوریج از اتفاقات جدال بایرن مونیخ و رئال مادرید + عکس