Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد فناوری‌های فضایی و  حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی گفت: بعید است دانشگاهی بخواهد کار ساخت ماهواره دانشجویی را آغاز کند.

منوچهر منطقی دبیر ستاد فناوری‌های فضایی و  حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره وضعیت ماهواره سازی در  دانشگاه‌ها اظهار کرد: در حال حاضر ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت تنها ماهواره‌ای است که کار ساخت آن به صورت جدی دنبال می‌شود و قرارداد جدیدی برای ساخت ماهواره دانشگاه‌های دیگر  منعقد نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منطقی ادامه داد: البته  بعید است دیگر دانشگاهی وارد بحث ساخت ماهواره‌های دانشجویی به صورت آزمایشی شود، زیرا قرار است کنسرسیوم خاصی برای ماهواره‌ها ایجاد شود و در این کنسرسوم  اطلاعات دقیق آب و هوا شناسی، اکتشافات فضایی و ساخت ماهواره دنبال می‌شود.

وی درباره نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  در راستای توسعه فناوری‌های فضایی بیان کرد: هم اکنون در قسمت توسعه فناوری، کاربرد اطلاعات ماهواره‌ای و تحلیل دقیق اطلاعات هواشناسی وارد عمل شده‌ایم و و برنامه‌های موفقی را دنبال کرده‌ایم و برنامه‌های موفق تر دیگری هم در دستور کار ما قرار دارد.

دریافت اطلاعات هواشناسی از ماهواره‌های بین المللی

دبیر ستاد فناوری‌های فضایی و  حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی درباره حضور شرکت‌های دانش بنیان در حوزه ماهواره‌ای و پیش‌بینی سیل بیان کرد: به طور کلی ماهواره‌ها سه دسته اطلاعات را درباره سیل در اختیار متخصصان قرار می‌دهند.

وی ادامه داد:  آن‌ها قبل از وقوع حادثه اطلاعات کاملی درباره  چگونگی احداث سد و میزان بارش یک منطقه می‌دهند و در مرحله دوم و پس از وقوع سیل و حادثه با توجه به میزان بارندگی و گستردگی حادثه مسیر‌های مناسب برای امدادرسانی نیرو‌های امدادرسان را مشخص می‌کنند؛ سپس چگونگی لایروبی و کمک به امداد رسانی بهتر مشخص می‌شود.

منطقی با اشاره به اطلاعاتی که سازمان هواشناسی دریافت می‌کند گفت: به دلیل آنکه شبکه ماهواره‌ای مخصوص ملی در کشور ما وجود ندارد سازمان هواشناسی باید اطلاعات خود را از ماهواره‌های بین المللی دریافت کند.

دبیر ستاد فناوری‌های فضایی و  حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی افزود:  هر یک از این ماهواره‌ها در یک بازه زمانی ۵ ساعت اطلاعات را دریافت و در اختیار کارشناسان قرار می‌دهند.

شرکت‌های دانش بنیان نمی‌توانند  اطلاعات هواشناسی دقیق را دریافت کنند

وی ادامه داد:  به دلیل نبود شبکه ماهواره‌ای مخصوص ملی شرکت‌های دانش بنیان هم نمی‌توانند ادعایی مبنی بر دریافت دقیق اطلاعات هواشناسی داشته باشند، زیرا آن‌ها هم برای دریافت این اطلاعات مجبور به استفاده از ماهواره و ایستگاه‌های بین المللی هستند.

منطقی با اشاره به همکاری معاونت علمی و سازمان هواشناسی بیان کرد:  قرار است فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فضایی در کشور بیشتر شود و در همین راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان هواشناسی در راستای ورود تخصصی تر شرکت‌های دانش بنیان به حوزه فضایی همکاری را  آغاز کرده‌اند.

منطقی درباره فعالیت‌های هوایی پیشروی کشور تصریح کرد: سال پیش برنامه‌ها و مسیر خوبی را در حوزه هوایی طی کردیم و مطمئناً در سال ۹۸ برنامه خود را کامل‌تر می‌کنیم و مسیر پیش رویمان روشن خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری معاونت علمی هوافضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۶۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد نوحه‌گر، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران در پانزدهمین نشست معاونان اداری و مالی دانشگاه تهران در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با گرامیداشت هفته معلم، با تاکید بر نقش سیاستگذاری ستاد دانشگاه، گفت: اعتقاد داریم قدرت ستاد با واگذاری اختیارات به صف بیشتر خواهد شد و تمرکززدایی و واگذاری اختیارات از ستاد به صف، زمینه تحرک و پویایی و چابکی در کار را افزایش می‌دهد. البته این واگذاری با نظارت صورت می‌گیرد تا به درستی اجرا شود. انتظار می‌رود مسئولان صف دانشگاه هم از این اختیارات به نحو احسن استفاده کنند.

وی با اشاره به عملیاتی شدن تجمیع ردیف‌های بودجه دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۱، گفت: فرآیند اجرای کاهش ردیف‌های بودجه دانشگاه تهران با طرح در قانون بودجه و بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی عملیاتی شد. تک ردیف شدن بودجه دانشگاه تهران باعث مدیریت مالی، انضباط مالی، عدالت و کنترل دقیق بودجه بین واحد‌های تابعه شده است و همچنین تجمیع شدن بودجه تفصیلی باعث تسریع در بررسی و تأیید آن توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده است.

عضو هیات رئیسه دانشگاه تهران تصریح کرد: بعضی از واحد‌های دانشگاهی به دنبال این هستند که اختیار منابع مالی‌شان در اختیار خودشان قرار گیرد که ما هم استقبال می‌کنیم و مسیر باز است ولی بایستی به اندازه اختیاری که می‌گیرند مسئولیت‌پذیر هم باشند. این کار لازم است با دقت بالایی انجام شود و هر اعتباری که برای این واحد‌ها مصوب شد، بر اساس همان اعتبار برنامه‌ریزی کنند و مسئولیت‌پذیری خود را افزایش دهند.

 نوحه‌گر در بخش دیگر سخنانش، بر مشارکت حداکثری واحد‌های دانشگاه در برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با ۹۰ سالگی دانشگاه تهران تاکید کرد و گفت: یونسکو در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که کهن‌ترین سنت دانشگاهی جهان متعلق به ایران است و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اواخر فروردین ماه ۱۴۰۳ ماموریت برگزاری بزرگداشت سنت دانشگاهی در ایران زمین را با پیشنهاد رئیس دانشگاه تهران به دانشگاه تهران واگذار کرد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران با بیان اینکه فعالیت کارگروه‌های مربوط به برنامه‌های نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران از سه ماه قبل آغاز شده است، معاونان اداری و مالی دانشکده‌ها و واحد‌های دانشگاهی دانشگاه تهران را مکلف کرد تا به عنوان حلقه وصل واحد‌های دانشگاهی با ستاد برگزاری آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران که همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران تا پایان سال ۱۴۰۳ ادامه دارد، مشارکت داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد
  • اینترنت رایگان برای معلم‌ها