Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ۳۰ سال آینده شاهد تغییرات اساسی در علوم زمین خواهیم بود. با بروز فناوری‌های نوظهور، تعاملات پیچیده بین سامانه‌های طبیعی زمین آشکارتر می‌شود. با کمک این فناوری‌ها پیش بینی آب و هوا و مخاطرات طبیعی کارآمدتر می‌شود و مدل‌ها بهبود می‌یابد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دان فضایی به ما در درک و پیش بینی گردبادها، زلزله و تغییرات آب و هوایی کمک می‌کنند و عوارض این نوع بلایا را به حداقل می‌رسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوعی می‌توان گفت: ماهواره‌ها کیفیت زندگی آینده انسان را بالا می‌برند.

کاربرد ماهواره‌ها و اطلاعاتی که توسط آن‌ها مخابره می‌شود، بسیار گسترده و وسیع است. کاربرد‌هایی که این روز‌ها خیلی به کار انسان، ارتقای زندگی و حفظ محیط زیست اطراف آن‌ها می‌آید. در واقع ماهواره‌ها در اختیار زندگی انسان قرار می‌گیرند و آینده آن‌ها را با کیفیت‌تر می‌کنند.

از جمله این کاربرد‌ها می‌توان به پایش آب و هوایی اشاره کرد. این کار به کمک پهپاد‌ها انجام می‌شود و اطلاعات مهم و حیاتی از تغییرات آب و هوایی به محققان و مسوولان دولت‌ها ارائه می‌شود.

بر اساس اطلاعات ارائه شده در سطح جهان، حدود ۱۲ درصد از داده‌ها و محصولات با ارزش افزوده سنجش از دور در بخش هواشناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. حجم عظیم داده‌های ماهواره‌ای مورد استفاده در این بخش خود موجب توسعه مراکز داده، توسعه ابررایانه‌ها و رایانش ابری شده است.

پایش کیفیت هوا در کلان شهرها، بروز طوفان‌های گرد و غبار و مطالعات تغییر اقلیم از جمله اموری است که بیشتر کشور‌ها از جمله ایران با آن سر و کار دارند و شاید تنها راه رسیدن به این اطلاعات مهم و حیاتی، استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و رصد و پایش به کمک ماهواره‌ها باشد.

امکان مدیریت بحران به کمک ماهواره‌ها
در واقع ماهواره‌های هواشناسی نوع خاصی از ماهواره‌های سنجش از دور است که با هدف دیده‌بانی شرایط جوی و هواشناسی زمین و اقلیم آن مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ماهواره‌ها برای پوشش‌دهی کامل سرتاسر زمین، معمولا در مدار‌های قطبی به گرد زمین می‌چرخند و البته برخی از ماهواره‌های هواشناسی را به مدار زمین‌آهنگ نیز پرتاب می‌کنند.

گستره کاربرد‌های ماهواره‌های هواشناسی بسیار وسیع است. این ماهواره‌ها با استفاده از ابزار‌ها و سنجنده‌هایی که روی آن‌ها نصب شده‌اند، قادر به دیده‌بانی و پایش حرکت ابر‌ها و جریان‌های جوی، آتش‌سوزی‌ها، شکل‌گیری طوفان‌ها، وضعیت یخچال‌ها و آتشفشان‌ها و هرگونه اطلاعات دیگری که بر وضعیت آب و هوای زمین تاثیر دارند، هستند.

در دنیای امروز کشور‌های مختلف با کمک استفاده از اطلاعات ماهواره ای، توانسته اند برخی پدیده‌های طبیعی را کنترل و رصد کنند تا با این کار عوارض احتمالی بروز این بلایا را به حداقل برسانند. مدیریت بحران یکی دیگر از کاربرد فناوری فضایی در هواشناسی است. از این طریق پیش بینی و هشدار طوفان‌ها و مدیریت امداد امکان پذیر می‌شود. این پیش بینی شامل اطلاعاتی از منشاء طوفان، نوع طوفان، زمان شروع، دوام و زمان اتمام طوفان، شدت طوفان، مسیر طوفان و مناطق تحت تأثیر طوفان، مناطق امن در حوزه تأثیر طوفان و تهیه داده‌های کمی و کیفی مورد نیاز بحران در تمامی فاز‌ها از قبیل: پیشگیری، آمادگی، حین بحران و امداد و بازسازی پس از بحران است.

خصوصی‌های بیایند
حضور بخش خصوصی و کسب و کار‌های نوپا در این حوزه و ورود آن‌ها به زمینه‌های کاربردی هواشناسی ماهواره‌ای از جمله در حوزه‌های کشاورزی، مدیریت بحران‌های مرتبط با هوا، پایش آلاینده‌های جوی، پیش بینی‌های جوی، برف سنجی و منابع آب، هم به توسعه پایدار در کشور کمک خواهد کرد و هم موجب ارتقا سطح دانش و اقتصاد این حوزه تخصصی در کشور خواهد شد.

با توجه به اینکه ایران یک کشور حادثه خیز و بحرانی است. استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای بسیار حیاتی و ضروری است و نهاد‌های مختلفی در این زمینه فعال شده اند. اما شاید بهترین و کارآمدترین راه برای توسعه کاربرد‌های فضایی، بهره گیری از جوانان متخصص، شرکت‌های دانش بنیان و توانمندی اساتید و دانشجویان این حوزه است. راهی روشن و امیدوارانه که می‌تواند کشور را از هزارتوی مشکلات بلایای طبیعی نجات دهد. نجات ایران به کمک جوانان ایرانی و به مدد یک علم جهانی.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ساخت ماهواره ماهواره کشاورزی ارسال ماهواره به فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۶۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!

یک مطالعه جدید پیش‌بینی کرده که نسل بشر تا ۲۵۰ میلیون سال دیگر منقرض خواهد شد، اما دانشمندان می‌گویند اگر همین حالا دست از سوزاندن سوخت‌های فسیلی برنداریم، این اتفاق زودتر رخ می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایتنا، روزنامه انگلیسی دیلی میل به نقل از محققان دانشگاه بریستول نوشت شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای نشان می‌دهد سیاره ما با انقراض دسته‌جمعی روبرو خواهد شد که همه پستانداران از جمله انسان‌ها را نابود می‌کند.

محققان می‌گویند هر شکل حیاتی که در آن زمان (پس از ۲۵۰ میلیون سال) بر روی زمین زنده بماند، باید با دماهای بین ۱۰۴ تا ۱۵۸ درجه فارنهایت (۴۰ تا ۷۰ درجه سانتی‌گراد) کنار بیاید که این امر بعید به نظر می‌رسد.

اما محاسبات آنها گازهای گلخانه‌ای ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی و سایر منابع انسان‌ساخت را در نظر نمی‌گیرد، بنابراین زمان نابودی بشر احتمالا نزدیک‌تر است.

این اولین انقراض دسته‌جمعی از زمان انقراض دایناسورها در حدود ۶۶ میلیون سال پیش خواهد بود.

دکتر الکساندر فارنسورث، محقق ارشد در دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه بریستول، این مطالعه جدید را رهبری کرده است.

فارنسورث گفت: پیش‌بینی‌ها برای آینده دور بسیار تیره و تار به نظر می‌رسد. سطوح دی‌اکسیدکربن می‌تواند دو برابر سطوح فعلی باشد. انسان‌ها به همراه گونه‌های دیگر به دلیل ناتوانی در دفع این گرما از طریق عرق کردن و خنک کردن بدنشان، خواهند مرد.

طبق گفته محققان، در عرض ۲۵۰ میلیون سال، تمام قاره‌های زمین برای تشکیل یک قاره غول‌پیکر حرکت خواهند کرد.

همزمان، اقیانوس آرام بیشتر سطح زمین را پوشش خواهد داد.

محققان می‌گویند فرآیندهای زمین‌ساختی در پوسته زمین منجر به فوران‌های آتشفشانی بیشتری خواهد شد که انتشار عظیم دی‌اکسیدکربن به جو را به دنبال خواهد داشت و به گرمایش بیشتر سیاره می‌انجامد.

پروفسور بنجامین میلز از دانشگاه لیدز، نویسنده مشترک این مطالعه، گفت: البته این بر این فرض استوار است که انسان‌ها از سوزاندن سوخت‌های فسیلی دست می‌کشند، وگرنه ما این ارقام را در زمانی خیلی نزدیک‌تر خواهیم دید.

نتایج نشان می‌دهد که تنها ۸ تا ۱۶ درصد از مناطق خشکی برای زندگی پستانداران مناسب خواهد بود، اما احتمالا همه گونه‌های این جانوران منقرض خواهند شد.

فارنسورث گفت: ما نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم انسان‌ها چه مدت دوام می‌آورند، اما اگر فرض کنیم که برای مدت طولانی ادامه می‌دهیم، چنین جهان آینده‌ای برای ما ناخوشایند خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها
  • فو فایتر ؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک ها(+عکس)
  • برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین
  • ارتباط بلوتوثی شبکه هابل با یک ماهواره برای اولین بار
  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود
  • اینترنت رایگان برای معلم‌ها
  • اگر عرضه نظارت لیگ برتر را ندارند، شورای امنیت ملی و حفاظت اطلاعات وسط بیایند | بچه‌های علی پروین و ناصر حجازی فوتبالیست شدند، اما له‌شان کردند
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری